Zeleninový tanier

11.12.2013 06:02

4 porcie

Suroviny a ingrediencie

3 pomaranče, 2 viazaničky červenej reďkovky, šalátová uhorka, struk červenej papriky, 2 PL bylinkového octu, 4 PL olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ, 1 kg rozličných druhov listového šalátu

Postup

Šalátové listy dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Veľké listy potrháme na menšie kúsky. Dva olúpané pomaranče rozdelíme na dieliky, ktoré pokrájame. Omyté reďkovky rozštvrtíme, uhorku nakrájame na plátky (poľnú predtým ošúpeme), očistenú papriku nakrájame na rezance. Šťavu z tretieho pomaranča zmiešame s bylinkovým octom (alebo s potlčenými bylinkami zakvapkanými citrónovou šťavou a olivovým olejom), soľou a mletým čiernym korením. Pridáme olivový olej, marinádu nalejeme na šalát a opatrne premiešame. Podávame k minútkam.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA