RECEPTY na CHUDNUTIE Kurací šalát s cibuľou a avokádom

19.01.2017 17:00

Suroviny a ingrediencie 4 porcie

2 avokáda, 2 červené cibule, 2 šalátové uhorky, 2 citróny, 300 g kuracích pŕs, 6 PL olivového oleja, maslo, mleté čierne korenie, soľ, bylinky (petržlenová vňať, kôpor)

Postup

V miske vyšľaháme olej so šťavou z dvoch citrónov, soľou a s čerstvo zomletým čiernym korením. Nakoniec primiešame nadrobno nasekané bylinky. Kuracie prsia nakrájame na drobné rezance alebo kocky, posolíme a opečieme na rozohriatom oleji. Do šalátovej misy nakrájame na polkolieska červenú cibuľu a na tenké rezance nakrájanú uhorku. Pridáme vychladnuté opečené kuracie prsia, prilejeme polovicu dressingu a premiešame. Avokáda prekrojíme po dĺžke, vyberieme jadrá, dužinuvylúpneme lyžicou a pokrájame na tenké prúžky. Opatrne ich navlhčíme zvyšným dressingom a zľahka vmiešame do šalátu. Na tanieroch môžeme posypať nastrúhanou citrónovou kôrou. Chemicky ošetrené citróny dobre odrhneme pod tečúcou vodou.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA