RECEPTY Výživná šalátová zmes.
12.02.2015 02:17Suroviny na 4 porcie
4 menšie hlávky šalátu, 4 vajcia, 80 g tvrdého nízkotučného syra, 200 g diétnej šunkovej salámy, 4 menšie paradajky, kapia, reďkovky, kečup, horčica, biely jogurt, maslo, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať
Postup
Vajcia uvaríme natvrdo, vychladíme, olúpeme a nadrobno nakrájame. Hlávky šalátu operieme vcelku a necháme odkvapkať. Po obvode tanierov uložíme šunkovú salámu, do stredu hlávku šalátu. Ten pokvapkáme zmesou z kečupu, jogurtu, trochy horčice, soli a čierneho korenia. Kečupu a horčice dáme len na zafarbenie. Porcie šalátu posypeme vajcom a nastrúhaným syrom. Pokvapkáme trochou kečupu a ozdobíme plátkom paradajky, petržlenovou vňaťou, reďkovkou a maslom. Podľa sezóny môžeme na ozdobu použiť viacero druhov zeleniny.
———
Späť