RECEPTY na CHUDNUTIE Šalát s červenou šošovicou a kozím syrom

23.05.2017 16:09

Suroviny a ingrediencie 4 porcie

150 g červenej šošovice, 4 bal. kozieho syra po 100 g, pomaranč, citrón, 5 PL bieleho balzamikového octu, 5 PL oleja, 100 g makadamových orechov, vajce, 1 PL strúhanky, 40 g masla, cukor, mleté čierne korenie, soľ, zväzok rokety, šalát poľník

Postup

Šošovicu varíme vo vode asi 5 min., zlejeme, ochladíme a necháme odkvapkať. Pomaranče a citróny odrhneme v horúcej vode a osušíme. Vytlačíme z nich do misky šťavu a  zmiešame s octom. Postupne primiešavame olej. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, osladíme a pridáme šošovicu. Roketu a poľník prepláchneme a necháme odkvapkať. Z dávky makadamových orechov ¾ odoberieme, posekáme, premiešame so strúhankou, trochou soli a čierneho korenia. Vajce rozšľaháme, kozí syr v ňom omočíme a obalíme v posekaných orechoch. Maslo prepustíme a potom na ňom dozlatista opečieme kozí syr. Listy poľníka a rokety natrháme na sústa a vmiešame ich do šošovice. Pokrm rozdelíme na taniere a na každý pridáme po jednom opečenom syre. Odložene makadamové orechy porozkrajujeme na polovice a pokrm nimi posypeme.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA