RECEPTY na CHUDNUTIE Pestrý hlávkový šalát

17.06.2016 11:19

Suroviny a ingrediencie 4 porcie

4 menšie hlávky šalátu, 4 vajcia, 80 g tvrdého syra (eidam), 200 g šunkovej salámy, 4 menšie paradajky, kapia, reďkovky, kečup, horčica, majonéza, maslo, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Postup

Vajcia uvaríme natvrdo, vychladíme, olúpeme a nastrúhame. Hlávky šalátu operieme vcelku a necháme okvapkať. Po obvode tanierov uložíme šunkovú salámu do stredu hlávku šalátu. Ten pokvapkáme prelivom z kečupu, majonézy, trochy horčice, soli a čierneho korenia. Kečupu a horčice dáme len na zafarbenie majonézy. Porcie šalátu posypeme nastrúhaným vajcom a syrom. Pokvapkáme trochou kečupu a ozdobíme plátkom paradajky, petržlenovou vňaťou, reďkovkou a maslom. Podľa sezóny môžeme na ozdobu použiť viacero druhov zeleniny.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA