RECEPTY na CHUDNUTIE Kuracie prsia na hubách s citrónovou omáčkou

22.07.2016 10:30

Ingrediencie: Počet porcií: 4

1 lyžica slnečnicového oleja, 4 ks vykostených kuracích pŕs po 150 g, bez kože, soľ a čierne korenie, šťava z 2 citrónov, 2 lyžice hladkej múky, 150 g šampiňónov, 150 ml kuracieho vývaru, 1 lyžica nasekaného tymiánu, 6 skorých (jarných) cibuliek, niekoľko kúskov čerstvého tymiánu na ozdobu

Postup

Cibuľku nakrájajte nadrobno, šampiňóny na štvrtky. Mäso osoľte a okoreňte, obaľte v múke.  V menšom hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľku a mäso. Opekajte cca 6 minút. Pridajte citrónovú šťavu, šampiňóny a zalejte vývarom. Pod pokrievkou duste približne 20 minút. Pred podávaním dochuťte hotový pokrm bylinkami - vmiešajte tymián a skorú cibuľku nakrájanú na kolieska. Podľa chuti dosoľte a okoreňte. Vhodnou prílohou môžu byť varené nové zemiaky, mladé fazuľky alebo čerstvý hrášok. Kuracie prsia môžete nahradiť naporciovaným kurčaťom alebo kusmi králika, ktoré môžete miesto dusenia pod pokrievkou piecť v rúre.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA