Kuracia polievka bez kuraťa
01.12.2013 04:24Ingrediencie
900 g tekvice ( alebo cukety), mrkvu, petržlen, pol kalerábu, pol zeleru, paradajku, pol papriky, cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, celé čierne korenie, soľ, ½ lyžičku kurkumy (nemusí byť – ale dodáva žltú farbu polievke),5 lyžíc rastlinného oleja, 1,5 l vody.
Postup
Koreňovú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, tekvicu, alebo cukety pozdĺžne rozkrojíme na štvrťky, vyberieme jaderníky. Spolu s nakrájanou zeleninou, cibuľou, paradajkou, paprikou a jaderníkmi z tekvice, alebo cukiet vložíme do vriacej vody. Osolíme, okoreníme pridáme korenie, soľ, kurkumu a olej. Varíme pokiaľ sa uvarí koreňová zelenina. Tesne pred odstavením zo zdroja tepla pridáme umytú petržlenovú vňať. Môžeme podávať s ryžovými niťovkami, alebo uvareným pšenom.
———
Späť