DELENÁ STRAVA ŠOŠOVICA je strukovina na CHUDNUTIE.
05.04.2017 09:58
Obrovskou výhodou šošovice pri chudnutí je jej ľahká dostupnosť, nízka cena a obrovské množstvo spôsobov na prípravu jedla.
Šošovica obsahuje veľa bielkovín a je výbornou potravinou na chudnutie. Šošovica obsahuje veľké množstvo výživných látok, vitamínov a minerálov a malý obsah nasýtených tukov a cukrov.
Šošovica výborne prečisťuje črevá, zvyšuje množstvo dobrých baktérií v tráviacej sústave, pôsobí preventívne proti jojo efektu.
Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než obilniny a sedemkrát viac železa ako špenát. Zo všetkých strukovín je šošovica najbohatšia na bielkoviny, ktoré sú pri chudnutí nepostrádateľné a obsahuje aj najmenej tukov. Na rozdiel od fazule je ľahšie stráviteľná, obsahuje menej trieslovín.
Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU
Šošovica svojím veľkým bielkovinovým obsahom doslova pomáha vymieňať telesné tuky za svaly, ktoré na svoj rast potrebujú hlavne bielkoviny.
Šošovica je pre chudnutie vynikajúcou potravinou. Keď chcete chudnúť, začnite využívať jej ideálne zloženie v podobe dostatku vlákniny, bielkovín a ďalších zložiek na zastavenie tvorby tuku a cholesterolu v tele.
Spôsob prípravy a využitia šošovice pri chudnutí.
Varená
Takto upravená sa jedáva najčastejšie. Teplom celulózové vlákna mäknú a lámu sa, následkom čoho sú ľahšie stráviteľné. Takisto sa pri tom ničí lektín /toxický proteín/, ktorý sa nachádza vo všetkých surových strukovinách. Dobré je šošovicu pred varením namočiť na niekoľko hodín do studenej vody.
Pyré
Odporúča sa pri jeho príprave odstrániť šupku, ktorá obsahuje nestráviteľné polysacharidy a spôsobuje v črevách nadúvanie. Pyré je potom nielen lahodné, ale pre žalúdok aj ľahšie spracovateľné než celá šošovica.
Múka
Používa sa v severnej Afrike a v niektorých krajinách Ázie. Kvôli zvýšeniu obsahu potravinových proteínov sa mieša s obilnými múkami.
Aké zdravotné problémy vám pomôže odstraňovať šošovica.
Anémia
Šošovica je výborným zdrojom železa, pretože ho dodáva 9mgú100g. Má ho oveľa viac ako mäso a vajcia. Okrem železa poskytuje aj veľké množstvo iných živín, ktoré pôsobia na tvorbu erytrocytov: folátov a medi.
Zápcha
Vysoký obsah vlákniny v šošovici podporuje peristaltiku čriev.
Cukrovka
Hoci je šošovica bohatá na uhľohydráty, jej atómy glukózy sa uvoľňujú v črevách pomaly a nevyvolávajú náhle zvýšenie hladiny cukrov v krvi. Predošlé domnienky sa nepotvrdili, padli teda aj všetky zákazy a šošovica sa pri diabetickej diéte konečne zaradila medzi všetky ostatné strukoviny.
Zvýšený cholesterol
Vláknina zo šošovice zbiera cholesterol z iných potravín a takisto aj žlčové kyseliny a pomáha pri ich vylučovaní stolicou. Preto je konzumácia šošovice vhodná pri stravovacom režime zameranom na zníženie cholesterolu v krvi.
Aké živiny obsahuje šošovica
V 1 kg šošovice sa nachádza
Obsah v g:
Voda 118
Bielkoviny 236
Lipidy-tuky 14
Sacharidy 562
Vláknina 39
Minerály: Obsah v mg:
Draslík 6190
Fosfor 3580
Horčík 700
Vápnik 560
Železo 61
Sodík 40
Vitamíny: Obsah v mg:
A 1
B1 4.3
B2 2.6
Niacín 22
Výživné a chutné recepty so šošovicou, ktoré sú vhodné na chudnutie.
Ryba na šošovici Prísady: 1 paradajka, 1 paprika, hrášok a kukurica z konzervy, 2 strúčiky cesnaku, 60 g šošovice, zeleninový vývar, 100 g rybieho filé (tuniaka), 2 PL olivového oleja, na špičku noža morskej soli, čierne korenie. |
|
Ryža so šošovicou Prísady: 60 g šošovice, 75 g pestrofarebnej ryže, 1 paradajka, olej, soľ, bylinky alebo korenie na dochutenie. |
|
Tuniakový šalát so šošovicou Prísady: 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 70 g šošovice, 1 mrkva, 1 pór, 1 ČL olivového oleja, soľ. |
|
Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE
S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA
VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE
Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)
UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)
———
Späť