DELENÁ STRAVA S teplom prichádza čas večerných posedení, ako ich zvládnuť a nepribrať.
06.05.2013 04:03S rastúcim teplom a blížiacim sa letom, rastie aj počet večerných posedení na terasách reštaurácií i v domácnostiach. Každé takéto posededenie predstavuje kalorické nebezpečenstvo pre vašu postavu. Keď chcete schudnúť, mali by ste sa naučiť mu odolávať. Chutné jedlá a nápoje, netradičné dobroty a koktaily intenzívne pôsobia na naše zmysly a lákajú z každej strany. Otázky či odolať alebo neodolať, podľahnúť a dopriať si alebo konať racionálne nám zamestnávajú myseľ.
Zopár rád ako zvládnuť nástrahy večerných posedení.
1. Na večierok nikdy nechoďte hladní, bude ľahšie vyhnúť sa nekontrolovanému jedeniu, a tak sa budete môcť racionálne rozhodovať a vyberať si jedlá v rámci vašej diéty.
2. Nezabudnite na príjem tekutín a pred odchodom z domu vypite aspoň 0,5 l vody. Pri príchode na večierok vypite pohár vody alebo minerálky a pravidelne si ho dopĺňajte. Nekalorické tekutiny pite priebežne počas celého posadenia.
3. Počas večierka jedzte a pite, pretože ak budete jedlo tvrdohlavo odmietať, hrozí, že sa stanete stredobodom pozornosti a pod tlakom okolia nakoniec budete jesť nie to čo vám radí rozum, ale to, čo si želajú ostatní, aby ste jedli.
4. Na začiatku sa rozhliadnite a zistite, aké jedlá alebo pochutiny sú v ponuke. Vyberajte si potraviny, ktoré dlhodobo zasýtia, majú nízku energetickú denzitu, teda vysoký obsah vody, potraviny s vysokým obsahom bielkovín, ktorých trávenie trvá dlhšie . Vhodné sú tiež potraviny s nízkym glykemickým indexom, pretože energia sa z nich uvoľňuje postupne.
5. Vhodné je biele mäso a ryby pripravené na prírodno alebo grilované mäsové nárezy, tvrdé syry v kombinácii so zeleninou alebo zeleninové šaláty.
6. Ako dezert zvoľte čerstvé ovocie, napríklad: jahody, granátové jablko, grep, ananás, maliny, nektárinka, kiwi, mango, mandarínka.
7. Z nápojov je vhodné biele alebo červené suché víno v malom množstve. Lepší je však vinný strik, ktorý si môžete priebežne dopĺňať minerálkou.
8. Nejedzte sacharidové potraviny ako napr. chlieb, pekárenské výrobky, hranolky, krokety, ryžu, cestoviny, čipsy, pokrmy z lístkového cesta, koláče, zákusky, torty alebo zmrzliny. Nepite ani destiláty, dezertné nápoje, likéry, pivo, koktaily, sladené nápoje a mliečne kokteily. Mnohé ovocné a zeleninové šťavy a džúsy majú vysoký obsah energie. Alkoholické nápoje sú nielen energetické, ale aj zvyšujú chuť do jedla a oslabujú sebakontrolu.
9. Príjem energie kompenzujte zvýšeným pohybom, komunikujte v stoji a nevynechajte ani jedno tanečné kolo.
Ako môžete predísť tlaku spolusediacich na konzumáciu nápojov a jedál.
- Všetko som už ochutnala, bolo to výborné.
- Práve som dojedla , ďakujem.
- Ďakujem, som akurát, už som ochutnala všetko.
- Ďakujem, neprosím si, ešte som nedojedla.
- Naložím si o chvíľu, čakám na ďalší chod.
- Neprosím si, som po večeri, dám si neskôr.
Je možné, že po takejto odpovedi uvediete okolie do takého pomykova, že už radšej nebude mať žiadne ďalšie otázky.
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)
Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov
Keď chcete schudnúť vyplňte tento FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)
PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)
Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk
Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)
———
Späť