Delená strava Výber OBEDU je dôležitou súčasťou CHUDNUTIA.

30.05.2017 17:38

Do štyridsiatky môže telo človeka ešte robiť kompromisy, ale raz ho prejde trpezlivosť s naším stravovaním a začne reagovať ukladaním tuku, pálením záhy, vysokým cholesterolom, či začnú problémy s krvným obehom. Toto všetko sú dôvody,  prečo by sme sa mali začať starať o svoje stravovacie návyky, a to, čo robíme nesprávne, zmeniť.
Uveďme príklad. Povedzme, že ste veľmi zamestnaný človek, nemáte čas na poriadny obed a tak to často riešite napríklad plnenou plackou na obed alebo obloženou žemľou. Nečudujte sa, ak za jeden rok priberiete aj 10 kíl, zvlášť, ak ráno začínate iba kávou. Potom ste na obed strašne hladný a dáte si bezhlavo mastné a kalorické jedlo, pretože pocit hladu je náhly a obrovský. Keď prídete domov, situácia sa viac-menej opakuje, je tu pocit silného hladu, ktorý treba rýchlo prehlušiť.

Máte veľa práce, často zažívate stresujúce situácie a odráža sa to na nedostatku času zdravo jesť? Priberáte, často začínate chudnúť a neviete si zvoliť správny postup na chudnutie?
S odporúčaniami, že človek musí prijímať potravu 5x za deň, už experti na výživu veľmi nechodia na svetlo, pretože príliš málo ľudí sa touto teóriou riadi, i keď je stále správna. Náš žalúdok nie je zberný orgán. Len čo dostane niečo na spracovanie, začne pracovať a nepotrebuje stály prísun surovín. Kvôli spaľovaniu tukov sú ideálne troj až štvorhodinové prestávky medzi jedlami. Je to však ťažké dodržiavať,  pretože máme alebo málo času myslieť na jedlo alebo príliš veľký hlad. Vypúšťať obed, ako to často robia priveľmi zamestnaní ľudia, je chybou.
Podľa všeobecných výživových zásad by obed mal byť pre každého povinnosťou a večera liečbou. V každodennom strese zostáva často práve obed na vedľajšej koľaji. Ľudia pre nedostatok času obedujú v bufetoch s rýchlym občerstvením, a toto jedlo potom ostáva dlho ležať v žalúdku ťažké ako olovo, čo krátkodobo škodí nálade a aktivite a dlhodobo zdraviu.

Pizza, placka, hamburger, to sú jedlá, ktoré obsahujú priveľa tuku, uhľohydrátov a cukru. Pankreas produkuje nedostatok inzulínu, a to spôsobuje nutkavý pocit hladu. Aby ste tomu zabránili, mali by ste jesť celozrnné produkty. Tie udržiavajú hladinu cukru v krvi stabilnú a zásobujú telo sýtiacimi balastnými látkami, ktoré okrem iného pozitívne ovplyvňujú aj látkovú výmenu. Ako obloha je syr oveľa lepší ako saláma. Rozhodne treba jesť viac ovocia a zeleniny. Nedostatok času na obed sa dá riešiť nosením si pripraveného jedla z domu, ktoré si v práci už iba zohrejete.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Nevynechávajte raňajky
Mnohí ľudia, najmä ženy, v snahe nepribrať, vynechávajú raňajky. Je síce  pravda, že ráno sa dá pomerne zvládnuť len s jednou-dvoma kávičkami, ale okolo obeda je pocit hladu už neznesiteľný a zjete toho oveľa viac, ako keby ste raňajkovali. Navyše ranná káva nedodáva telu potrebné tekutiny, preto je bylinkový čaj na raňajky oveľa vhodnejší – aspoň namiesto jednej z dvoch káv. Tekutiny treba dopĺňať aj počas celého dopoludnia. Ak na obed vaše kroky smerujú do závodného bufetu, dajte si pozor, aby ste každý deň nejedli to isté a aby to boli podľa možností minútky, a nie hodiny prihrievané jedlá. Bufetoví stravníci, ktorí často jedia mastné a prihrievané jedlá, bývajú popoludní nesústredení. Aj preto je niekedy vhodnejšie nosiť si obed z domu.

Strukoviny ako fazuľa, hrach, šošovica alebo cícer by sa pri chudnutí mali stať vašimi každodennými pomocníkmi. Môžete si ich pripraviť ako samostatné hlavné jedlo, vo forme polievky alebo len ako prílohu. Ešte účinnejšie je použitie klíčkov, keď dostanete do tela viac výživných látok.

Pri takejto jednoduchej zmene stravovania a využívaní strukovín, môžete za krátky čas schudnúť viac ako dve kilá. Hlavným trikom zmeny je zlepšenie trávenia a najmä vyprázdňovania. V tele sa vám nebudú ukladať nadbytočné zvyšky stravy a organizmus dokáže lepšie stráviť aj ostatné jedlá. Zároveň pomáhajú s rýchlejším absorbovaním kalórií aj z ostatných jedál.

Popri strukovinách by sme však nemali zabúdať ani na konzumáciu ďalších bielkovín, teda na pravidelný prísun mliečnych výrobkov a mäsa. Vďaka takejto vyváženej kombinácii potravín a jedál dodáte organizmu široké spektrum výživných látok, ktoré zároveň pomôžu zlepšeniu metabolizmu.

Ak sa obávate nepríjemností s nadúvaním, tie sa časom upravia. Pokiaľ má telo pravidelný prísun vlákniny a je zvyknuté na konzumáciu strukovín, nespôsobuje mu to také problémy, dokáže ich lepšie spracovať.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA